Taallessen voor particulieren

Cursus aanbod – Nederlands voor Nederlanders:

Laaggeletterdheid?
1 op de 9 volwassenen heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Het gaat hierbij dus om meer dan twee miljoen Nederlanders die zich staande moeten houden in een wereld die draait om letters en cijfers. En anders dan u misschien denkt, heeft 2/3 van deze mensen géén migratieachtergrond.
Laten we eerst een misverstand uit de weg ruimen: mensen die laaggeletterd zijn, zijn geen analfabeten. Ze hebben wel leren lezen en schrijven, maar onvoldoende om veel dagelijkse bezigheden tot een goed einde te brengen:

Onze cursussen:
  • Nederlands leren lezen en schrijven
  • Foutloos schrijven
  • Hoe zit het met d-dt-t tt-dd etc ?
  • Beter formuleren
  • Informatie begrijpen van gemeente, belastingdienst, zorgverzekeraar enz.
  • Invullen van formulieren, bijvoorbeeld zorg- of huurtoeslag
  • (klein)kinderen voorlezen of helpen met huiswerk
  • De weg vinden aan de hand van straat- of plaatsnaamborden
  • Werken met een computer

Cursus aanbod – Nederlands voor buitenlanders:

Nederland is klein en er wonen veel buitenlandse mensen.
We bieden taalcursussen voor buitenlanders op elk mogelijk niveau aan. Voor informatie over de inburgeringscursussen leest u de informatie op de speciale pagina

Voor beginnende cursisten hebben we basisprogramma’s, die indien gewenst, kunnen toeleiden naar het staatsexamen Nederlands programma 1 of 2.

Voor de verder gevorderde cursisten zijn er programma’s die boven het niveau van het staatsexamen uitreiken. We gebruiken hiervoor onderdelen van het taalprogramma dat op HAVO of VWO aangeboden wordt.

Ook voor mensen die het inburgeringsdiploma al gehaald hebben en graag nog meer Nederlands willen leren zijn er bij Mondo programma’s te volgen.

Taalonderdelen:

Ook komt het vaak voor dat er sommige onderdelen van de taal geoefend moeten worden.
We zijn gespecialiseerd in spreekvaardigheid. We kunnen uw communicatie verbeteren door technische spreekprogramma’s aan te bieden.

Daarnaast bieden we cursus grammatica aan. U leert hier beter schrijven.

Nederlands op de werkvloer:

Bent u aan het werk en uw werkgever wil u helpen met de Nederlandse taal?  Voor bedrijven die hun werknemers graag een cursus willen aanbieden, kunnen we speciale op maat gemaakte cursussen ontwikkelen en aanbieden.
Indien gewenst en mogelijk voeren we de cursus uit op het werk. Dit kan in groepen of in privéles.
We waren al eerder bij: Vitrite Middelburg, Damen Shipyards, Matchcare Middelburg, Mc Cain, EcoTank, Centrum voor tandheelkunde Vlissingen, maatschap voor maag-darm en leverartsen enz.