Cursist Mondo in hoofdrol in film van Europese Unie

In 2012 lieten Zakaria Alo, zijn ouders en zijn broers hun bakkerij en hun huis in Aleppo achter en vluchtten zij voor de oorlog, op zoek naar een betere toekomst. Voor Zakaria was dit het begin van een lange en gevaarlijke reis via Libanon en Turkije naar Griekenland in 2016. Toen hij, gescheiden van zijn ouders, in Griekenland aankwam, werd Zakaria met zijn twee jongere broers naar Nederland gebracht. Dat was mogelijk dankzij een nieuwe EU-regeling die vluchtelingen zoals hij een veilige en legale weg naar Europa biedt. 

Tussen 2015 en 2017 hebben de EU en de nationale asieldiensten met lokale ngo’s samengewerkt om vluchtelingen te herplaatsen en voor hun veiligheid en integratie in de EU te zorgen. Nu woont de 30-jarige Zakaria in Nederland, kan hij het trauma van de oorlog gaan verwerken en begint hij aan een nieuw hoofdstuk van zijn leven.  

Wanneer migranten, en met name vluchtelingen die ontsnappen aan conflicten, zich veilig voelen en bereid zijn bij te dragen aan onze samenleving, maakt dat uiteindelijk ook Europa veiliger.

Het verhaal van Zacharia wordt verteld in een film van EU-Protects. Bekijk de film via deze link

https://vimeo.com/327891974/d02d75dc6f

Comments are closed.