MONDO - taalbureau
Keurmerk Inburgeren
BVNT2
CRKBO - gecertificeerd
Facebook
Mondo Taalbureau

Mondo Taalbureau

Nederlands English

Ervaringen deelnemers
Algemene condities
Ons adres
WAT IS MONDO TAALBUREAU?

 MONDO BEHAALDE WEER MOOIE CIJFERS IN 2017

 

De resultaten van de tevredenheidsmeting 2017 zijn bekend. Deze meting werd uitgevoerd in opdracht van het keurmerkinstituut Blik op Werk. De score van Mondo bedroeg  8,4. De cursisten gaven dit cijfer als gemiddelde voor alle dienstverlening van Mondo.

 

Het gemiddelde slagingspercentage in 2017 was 83%. Dit betekent dat de cursisten bij het afleggen van de deelexamens in 83% van de gevallen bij de eerste of tweede poging slaagden.


MONDO IS OP ZOEK NAAR TAALMAATJES

 

Onze cursisten volgen Nederlandse taallessen en bereiden zich voor op het inburgeringsexamen.

Als taalmaatje help je de cursist om naast de lessen
extra te oefenen met de Nederlandse taal.
Het is vooral gericht op gesprekjes voeren.
Jullie spreken in ieder geval 1x per week 1 uur af,
maar dit kan ook vaker zijn, als jullie dat leuk vinden.

Het oefenen kan aan de hand van het lesboek zijn, maar dit kan ook zijn door samen
op pad te gaan en in de praktijk te oefenen met spreken (bijvoorbeeld op de markt).

De eerste ontmoeting vindt op school plaats, zodat je kunt kennismaken met de cursist
en met de docent. En zodat je ook kunt zien hoe een les eruit ziet.
Daarna spreken jullie samen af wanneer en waar jullie gaan oefenen.

Lijkt je dit leuk en heb je een uurtje per week over?
Aarzel dan niet en reageer op deze oproep.
Je kunt ons bereiken via ons e-mailadres: mondo@zeelandnet.nl
of via ons telefoonnummer: 0118-472798

Hopelijk tot snel!


NT2-DOCENTEN GEZOCHT!

 

Mondo Taalbureau is per direct op zoek naar nieuwe docenten. Voor onze locaties in Vlissingen en in Goes zijn we op zoek naar
freelance docenten die privé- en groepslessen kunnen geven.
Ben je gediplomeerd of gecertificeerd NT2-docent en lijkt het je leuk om in een flexibele en leerzame omgeving te werken, stuur dan een e-mail met je CV en motivatie naar mondo@zeelandnet.nl .


MONDO OP DE EERSTE VLOG VAN BLIK OP WERK

 

Blik op Werk gaat op bezoek bij Keurmerkhouders om te kijken hoe ze het in de praktijk doen. De vlogger Omaima Boudhan gaat in haar eerste vlog op bezoek bij Mondo.

 

Vlog Bow

 

Klik hier voor de Blik op Werk Vlog #1


OPEN BRIEF MONDO OVER INBURGERINGSBELEID

 

De Algemene Rekenkamer heeft op 24 januari 2016 een rapport naar de Tweede Kamer gestuurd over de resultaten van de Wet Inburgering 2013.

Dit rapport heeft geleid tot veel reacties en discussies. Mondo heeft een open brief geschreven over het inburgeringsbeleid. Voor het rapport van de Algemene Rekenkamer klik hier. De open brief van Mondo vindt u door op deze link te klikken.Uit de PZC van 30 november 2015

 

Janneke            Bezoek de weblog van Janneke Slabbekoorn: Klik hier

 

'Praat eens met een vluchteling'

 

Janneke Slabbekoorn uit Kloetinge wil met weblog over haar ervaringen met vluchtelingen wederzijds begrip kweken.

 

DOOR LUC OGGEL

Als je met vluchtelingen werkt, kom je veel van elkaar te weten. Janneke Slabbekoorn kan daarover meepraten. Via VluchtelingenWerk is zij sinds afgelopen voorjaar actief als docent NT2 (Nederlands als tweede taal) voor Mondo Taalbureau in Goes en Vlissingen. De mensen die zij lesgeeft, zijn bijna allemaal vluchtelingen. "Toen afgelopen zomer al die vluchtelingen naar Goes kwamen, merkte ik dat de stemming een beetje omsloeg", vertelt de Kloetingse. "Sommigen waren enthousiast, anderen niet. Twee kampen eigenlijk. Maar ik ken de verhalen van vluchtelingen en die maken diepe indruk. Het zijn gewoon mensen, maar ze leven in twee werelden."

De oud-docente Nederlands aan het Ostrea Lyceum in Goes ('ik zag mezelf dat niet nog twintig jaar doen') wilde dat laten zien aan de buitenwereld en besloot daarom een weblog te gaan bijhouden. Om, zoals ze zelf zegt, de leerlingen een stem te geven. Dat weblog is nu twee weken in de lucht. "Het is een poging om wederzijds begrip te bevorderen", zegt Slabbekoorn. "Je hoort vaak de term gelukszoekers, maar mensen die dat zeggen, zouden gewoon eens met een vluchteling moeten spreken."

De lezer kan via het weblog de wederwaardigheden volgen van leerlingen Michael en zijn vrouw Nadia uit Eritrea, Milan uit Syrië en Faye en Randal, ook uit Syrië. De namen zijn uit privacyoverwegingen verzonnen, hun verhalen niet. Zo is Slabbekoorn bijvoorbeeld zeer verbaasd dat Michael nog nooit van McDonald's gehoord blijkt te hebben. Het komt ter sprake als hij Slabbekoorn vertelt over de wandeling die hij en zijn vrouw elke avond maken en daarbij de route beschrijft. "Ik zei: 'oh, langs de McDonald's', maar dat kende hij dus niet."

Slabbekoorn brengt de leerlingen niet alleen de Nederlandse taal bij, maar treedt af en toe ook op als begeleider. "Om te integreren, moeten ze zoveel drempels nemen, daar wil ook over schrijven. "Michael zit nu bij een voetbalclub, maar een keer kon hij het veld niet vinden en hij durfde het niet te vragen. Dan ga ik mee."

De Kloetingse hoopt dat haar weblog iets van het onbekende kan wegnemen. "Veel mensen hebben me sterkte gewenst met dit werk, maar het is gewoon vaak heel leuk."

facebook.com/levenalsvluchteling

Leerling Michael uit Eritrea had, tot verbazing van zijn docente, nog nooit van McDonald's gehoord.

 

Janneke Slabbekoorn vertelt over haar weblog ook in Zieuws op CTV Zeeland. Kijk via de volgende link:  CTV ZeelandInteressante bijeenkomsten in Zeeland: theater/ muziek/ festival/

 

Things to do in Zeeland:

VVV Zeeland

Cultuurwerf Vlissingen

 

Theaters in Zeeland:

Zeelandtheaters

Muziekpodium Zeeland

Cultuurpodia Zeeland

 


  Homepage Cursussen Certificering Mondo taalbureau Overig Adres & contact
   
© 2014 WIT Webdesign